FAQ – pogosta vprašanja in odgovori

 1. Kako se uporabljajo cvetne esence?
  Vsaj 4x na dan vzemi 4 kapljice iz stekleničke z esencami. Kapljice lahko uživaš z vsemi tekočinami (tako vročimi, kot tudi hladnimi), lahko si jih nakapaš pod jezik ali pa namažeš na kožo (vrat, zapestja, lica, predel za ušesi). Lahko si narediš tudi obkladke, tako da v pol litra vode kaneš 10 kapljic iz stekleničke in jih potem uporabljaš za tople ali hladne obkladke.
 2. V kolikšnem času bom opazila spremembe?
  Vsak posameznik je drugačen in drugače reagira na esence. Nekateri ljudje čutijo spremembe takoj, drugi potrebujejo več časa. V primeru akutnih stanj se sprememba občuti prej, kot če gre za dolgotrajna, kronična stanja. Čas, ki je potreben za spremembe, je odvisen tudi od težav, starosti in značaja posameznika. Zanimivo pa je, da včasih prej opazi spremembo naša okolica, kot pa mi.
 3. Koliko časa naj jemljem cvetne esence?
  Esence je dobro jemati toliko časa, dokler simptomi ne izginejo. Če ne izginejo, je treba preveriti, ali smo izbrali prave esence (oz. pravo kombinacijo esenc).
 4. Koliko esenc lahko naenkrat izberem za svojo stekleničko?
  Pripročam, da se uporabi največ sedem posamezih esenc. Če si našla v seznamu več kot sedem ustreznih esenc, je možno, da si šla pregloboko v iskanje po sebi in izgubila “rdečo nit” tvojega problema. Osredotoči se na sedanje stanje in ne, kako ste si se počutila prejšnji teden, pred enim letom ali pred več leti.
 5. Ali obstajajo esence za določeno telesno / fizično simptomatiko?
  Ne, ne obstaja taka esenca ali kombinacija esenc. Ker je vsak posameznik drugačen, se določajo esence na podlagi tega, kako čuti in kako razmišlja in ne na podlagi zdravstvenih simptomov oz. bolezni.
 6. Ali gre pri Bachovih cvetnih esencah za placebo učinek?
  Glede na to, da esence učinkujejo tudi na dojenčke, otroke, živali in rastline (in ker naj bi šlo v vseh teh primerih za “nezavedna” bitja, gre vsekakor za neposreden učinek (čeprav zelo subtilen) in ne za placebo efekt.
 7. Kako je možno, da samo 38 esenc pokrije vsa neravnovesja pri ljudeh, saj obstaja več kot 38 negativnih duševnih stanj?
  Če upoštevamo, da se v skrajnih primerih lahko predpiše tudi do 9 različnih esenc, obstaja torej 292.000.000 različnih možnih kombinacij, ki zagotovo pokrijejo čisto vsa možna neravnovesja.
 8. Kaj se zgodi, če izberem napačno esenco za kombinirano stekleničko? Ne obstaja “napačna” esenca. Če ti ta izbrana esenca ne bo v pomoč, si lahko prepričana, da ti tudi škodovala ne bo. Edina posledica bo, da pač ne bo delovala.
 9. Ali lahko predoziram količino esenc?
  Ne, gre za zdravljenje z informacijami in količine esenc ne moreš predozirati. Če se ti zdi potrebno (v akutnih primerih), lahko vzameš dozo esenc tudi več kot 4x na dan.